NAJNOVIJE

Foto: European aquatics

Senzacija u Dohi – vaterpolo reprezentacija Francuske eliminisala je aktuelne svjetske šampione – seleckiju Mađarske (11:10) i plasirala se u polufinale.

Mađarsi su na poluvremenu vodili 7:3, ali Francuska je odigrala izuzetno u nastavku i priredila ogromno iznenađenje.

Junak meča je Toma Vernu koji je postigao posljednja tri gola njegove selekcije, a pogodak za pobjedu dao je tri sekunde prije kraja, kada je lopta od stative završila iza leđa golmana Mađarske.

Upravo je Vernu bio najefikasniji kod pobjednika sa pet, Ugo Kruzija postigao je tri, Mihael Bodegas dva gola. Fontani je imao deset odbrana.

Kod Mađarske najraspoloženiji Đorđo Zalanki sa tri, Deneš Varga dao je gol manje.

Foto: Hrvatski vaterpolo savez/Facebook

Francuska će u polufinalu igrati protiv Hrvatske, koja je u derbiju bila bolja od selekcije Srbije (15:13).

Velika borba vodila se u “Aspajer domu”, viđen je egal meč, a prelomljen je u posljednjoj četvrtini kada su se “barakude” serijom 3:0 odlijepile od 15:12.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Strahinja Rašović sa tri gola, dok su po dva postigli Nikola Jakšić i Nemanja Vico.

Na drugoj strani prednjačili su Loren Fatović sa četiri, odnosno Rino Burić i Marko Žuvela sa po tri pogotka. Marko Bijač sakupio je devet odbrana (dva peterca).

Prvi polufinalni par čine Španija, koja je savaldala crnogorsku selekciju i Italija koja je poslije velikog preokreta u finišu eliminisala Grčku.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta