Search
Close this search box.

Hrebičkova: Dobijanje IBAR-a izuzetno značajno za crnogorsko društvo, neophodan napor svih činilaca

Crna Gora ima puno prostora za napredak, a dobijanje IBARA predstavljalo bi samo jedan ka pristupanju evropskoj porodici naroda, kazala je ambasadorka Češke Republike u Crnoj Gori, Janina Hrebičkova u emisiji Diplomatska priča na Gradskoj. Ističe da je neophodno da gradimo društvo na osnovu obrazovanja i kritičkog razmišljanja, a crnogorska omladina, tvrdi, pokazuje da ima budućnost.

Dobijanje IBAR-a izuzetno je značajno za crnogorsko društvo, ali je jednako bitan i period nakon toga, kako bi smo pristupili evropskoj porodici naroda, istakla je Hrebičkova. Ona smatra da je za takav uspjeh neophodan napor svih činilaca u sistemu i društvu.

Ambasadorka Hrebičkova navela je da u tom procesu pristupanja ima puno prostora za napredak našeg društva, međutim, istakla je i da je dobrosusjedska politika Crne Gore, te odnosi prema raseljenim licima iz ratom ugroženih područja oblast gdje je njena država učila na primjeru srdačnosti crnogorskih građana, te da to promoviše u svim prilikama.

Ona je istakla da je u daljem procesu pregovora Crne Gore sa EU neophodno graditi društvo na osnovu obrazovanja, kompetencija i kritičkog razmišljanja, te da se uvjerila da crnogorska omladina, sa svojim aktivizmom, obrazovanjem i kompetencijama ima budućnost u evropskoj porodici naroda. Ambasadorka Hrebičkova je još jednom istakla da Češka Republika se snažno zalaže za process proširenja Unije na teritoriju Zapadnog Balkana.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje:

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci