Hodžić: Želim medalje i kao trener

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: KK Omladinac

Trofejni crnogorski karatista Mario Hodžić kazao je da mu je trenerski poziv novi izazov i da želi da se i tu ostvari.

On je istakao da mu je cilj da, nakon pobjeda i medalja sa velikih takmičenja, slične rezultate ostvari i kao trener.

Prema njegovim riječima, povrede su učinile da mnogo ranije nego što je planirao počne da razmišlja o trenerskoj karijeri.

“Omladinac je na osnovu rezultata od Glavnog grada dobio termine u Sportskom centru Venom. Biću trener za borbe, dok će sa katašima raditi Sara Jovanović. Kao takmičar ostvario sam mnogo dobrih rezultata i izuzetno sam zadovoljan svojom karijerom. Sada imam novi cilj i novi izazov, da se ostvarim i u trenerskoj ulozi. Naslijedio sam potrebno znanje od svog trenera Žarka Rakovića, koji u svijetu važi za jednog od najvećih poznavaoca karatea i jednog od najboljih trenera svijeta”,, rekao je Hodžić agenciji MINA.

On vjeruje da može nastaviti Rakovićevim stopama i da će kao trener donijeti klubu i Crnoj Gori još dobrih rezultata i novih šampiona.

“Naš klub ima oko 40 medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava u svim starosnim kategorijama. Želim da dam doprinos u stvaranju novih šampiona, koji će da na najvećim svjetskim borilištima pronositi slavu Omladionca, Podgorice i Crne Gore”, kazao je Hodžić.

On je kazao da ga raduje odziv djece u novoj sali, navodeći da će novi polaznici imati čast da treniraju i uče od osvajača evropskih i svjetskih medalja.

“Karate prati razvoj discipline, samokontrole, samopouzdanja, motoričkih sposobnosti i mnogih drugih, što je izuzetno značajno u razvoju svakog djeteta. Sport odvlači djecu sa ulice i uči ih zdravim navikama. Samo bavljenje sportom predstavlja vođenje zdravih stilova života. Uz sve nabrojano naš klub vam nudi i mogućnost da kroz zajednički rad vaše dijete postane šampion”, istakao je Hodžić.

Hodžić je medalje osvajao još kao pionir, bio je kadetski prvak svijeta i juniorski šampion Evrope.

U seniorskoj konkurenciji, bio je vicešampion Starog kontinenta i srebni na Evropskim igrama u Bakuu, a bronzani 2017. na šampionatu Evrope u Koćeliju.

Bio je dio i srebrnog tima u borbama, na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Poreču.

Osvajač je medalja na turnirima Premijer lige, Svjetskim kupovima i šampionatima Balkana.

Biran je za sportistu Podgorice i Crne Gore.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta