Bivši kosovski premijer i predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj ne treba krivično da odgovora jer je, kako je kazao, samo podigao glas za prava građana koje zastupa.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je, Osnovnom sudu u Podgorici, podnijelo je optužni prijedlog protiv Đelošaja za krivično djelo pozivanje na otpor.

Navodi se da se Đeljošaju stavlja na teret da je, 24. februara, organizovao sastanak sa ugostiteljima iz Tuzi i pozvao ih da, suprotno naredbi Ministarstva zdravlja, kojom se određuje zabrana rada ugostiteljskih objekata, radi sprečavanja širenja i prenošenja novog koronavirusa, otvore svoje ugostiteljske objekte, što su ugostitelji sjutradan i učinili.

“Biti linčovan u 21. vijeku usred Evrope, samo zato što je podigao glas za pravo građana koje zastupa, neprihvatljivo je. Ovaj otpor za prava Albanaca danas je otpor svih nas protiv režima koji progone, ugnjetavaju i negiraju euroatlantske vrijednosti”, naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Poručio je da su Kosovo i Crna Gora prijateljske države koje zajedno idu ka Evropskoj uniji EU.

“Stoga se zajedno moramo oduprijeti bilo kojoj tendenciji koja opstruiše ovaj put, čak i kada se pojavi u progonu lokalnih lidera koji brane prava Albanaca ili vrijednosti koje zastupamo”, dodao je Haradinaj.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta