pixabay

U parlamentu Albanije došlo je do haotične situacije, kada je lider opozicije Sali Beriša počeo da pali papire u znak protesta, a zapalio je i baklju. 

Prema vlastitom obećanju, Sali Beriša je odlučio da ometa svaku sjednicu ovog zakonodavnog tijela. Ovaj put, odlučio se na paljenje baklji i papira, što je izazvalo pravi haos u sali. 

Kako bi pokazao da je njegov naum ozbiljan, Beriša je odlučio da sjednicu na ovaj način prekine već nakon pet minuta, te tako kolegama nije dozvolio da usvoje budžet za 2024. 

Uz sve navedeno, opozicija je stolicama napravila barikade u sali, a vlast je odgovorila slanjem obezbjeđenja na Berišu, koji je probao doći do govornice. 

Premijer Albanije Edi Rama je trebao učestvovati na ovoj sjednici, a Beriša je njega i ostatak vlasti optužio da podržavaju kriminalce. 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta