Foto: Profimedia
Mnoge obožavaoce širom svijeta je oduševila vijest da je u Parizu počelo snimanje četvrte sezone popularne Netfliksove serije “Emili u Parizu”, ali ne i stanovnike ovog grada koji su toliko bijesni da su ispisali grafite na lokacijama gdje se odvija snimanje.

Problem je u tome što fanovi iz raznih krajeva svijeta dolaze u Pariz i fotografišu se na mjestima iz serije. Posjećuju prodavnicu cipela koja se nalazi na istom trgu gdje i stan glavne junakinje, kao i restoran u kome radi Gabrijel.

Na kafiću u istoj ulici velikim slovima je napisano “Emili nije dobrodošla” u znak protesta protiv obožavalaca serije čiju navalu Parižani više ne mogu da podnesu i nazivaju je “invazijom morona”.

Grafita ima svuda, čak i na obližnjoj fontani. Nedavni članak u francuskim dnevnim novinama Le Monde imao je naslov: “Oni misle da posjeduju komšiluk. Emili u Parizu – invazivna komšinica”.

Stanovnici Pariza smatraju da turisti zbog serije imaju nerealna i romantična očekivanja od Francuske. U seriji Emili dolazi u Pariz, sprijatelji se sa lokalnim stanovništvom, neke od njih i zavede, živi raskošnim životom, a uopšte ne govori francuski jezik. Kao rezultat toga posjetioci grada mogu da dožive kulturološki šok kada stvarnost ne ispuni njihova očekivanja, navodi Daily Mail, a prenosi 24sedam.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta