Foto: Gradski.me

Učenik osmog razreda škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi, Vasilije Hadžić, osvojio je treću nagradu na američkom online takmičenju “Charleston International Winter Music Competition 2024”. Hadžić ističe da mu nagrada mnogo znači, iako nije bilo planirano da učestvuje na prestižnom takmičenju.
U ovom američkom onlajn takmičenju učestvovalo je preko pet hiljada učesnika iz više od 60 zemalja.

“Majka je snimala i profesorica je bila jako zadovoljna sa tim snimkom. Rekla je da me je prijavila za neko takmičenje, stvarno ništa nisam znao o tome. Nisam bio zadovoljan audio snimkom, čuli su se neki pozadinski zvukovi koji inače ne treba da se čuju. Nastavnica mi je jedno veče rekla da sam prešao u finale”, kaže Hadžić.

Kako ističe, sasvim se slučajno zaljubio u violinu jer je njegova želja bila da svira klavir. Ipak, kako više nije bilo mjesta za taj insturment, odlučio se za gudački.
” Osma godina kako se družim sa violinom i to je isto bilo jako spontano, to moje sviranje. Taj moj upis u muzičku školu. Majka je stalno pričala o muzici, kako je to divno, a ja sam slušao muziku, bio fasciniran kako je to divno izvesti nešto pred mnogo ljudi”, kaže Hadžić.
Muzika se mora osjetiti i upravo zato svaki muzičar na drugačiji način izvodi istu melodiju, priča Hadžić.
“Ako nešto volite, onda ništa nije teško. Često je najveći problem što nemate nikakvu vodilju gdje da stavite prst, sve je nešto po sluhu i tom nekom osjećaju”, kaže Hadžić.
Violina nije samo za klasičnu već i za modernu muziku, poručuje Hadžić i dodaje da planira da nastavi dalje muzičko usavršavanje.

U nastavku teksta pogledajte prilog iz Dnevnika Gradske RTV:

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta