NAJNOVIJE

Foto: Gradski.me

Politička dešavanja u Crnoj Gori, mnogo brže nego što smo očekivali, pokazuju opravdanu zabrinutosti koju smo iz Bošnjačke stranke iskazali prilikom formiranja 44. Vlade u vezi sa stvarnom euroatlantskom i evropskom opredijeljenošću aktuelne parlamentarne većine, ocijenili su iz Bošnjačke stranke.

“Glas predstavnice vladajuće većine u PSSE protiv članstva Republike Kosovo u Savjetu Evrope još jedan je potez u nizu onih koji pokazuju zaokret u našoj spoljnoj politici, posebno politici dobrosusjedskih odnosa”, saopštio je poslanik i potpredsjednik Bošnjačke stranke, Damir Gutić,

Činjenica da je glas šefice delegacije Skupštine Crne Gore u PSSE bio suprotan glasovima većine od ukupno 46 država članica Savjeta Evrope i suprotan glasovima svih 27 država članica EU u SE, izuzev jednog uzdržanog glasa grčkog poslanika, pokazatelj je, kaže Gutić, da svi konstituenti aktuelne većine ne poštuju jednu od ključnih odredaba sporazuma parlamentarne većine o formiranju 44. Vlade – onu o usklađenosti spoljne politike Crne Gore sa spoljnom politikom EU i njegovanju dobrosusjedskih odnosa sa državama koje je Crna Gora priznala.

“Nakon jučerašnjeg glasanja u PSSE potpuno je legitimno postaviti pitanje kada će na red doći i pitanja ispunjavanja naših obaveza u okviru NATO saveza, pa i preispitivanje članstva u tom savezu”, naveo je Gutić. 

Članstva u EU nema bez dobrosusjedskih odnosa i usklađenosti vanjske i bezbjednosne politike, a članstvo u EU je volja većine građana Crne Gore, istakao je Gutić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta