Foto: novidk.me

Novi duvanski kombinat Podgorica (NDKP) završio je prošlu godinu sa gubitkom od 1,34 miliona EUR, iako je imao rast prodatih proizvoda u inostranstvu.

U finansijskoj dokumentaciji firme, koja je predata Upravi prihoda (UP), može se vidjeti da je zabilježen gubitak od 1,34 miliona, kao i da je neto prihod od prodaje iznosio 3,37 miliona EUR, piše Dan.

Poslovni rezultat kompanije bio je negativan i na kraju 2019. godine i iznosio je 1,28 miliona EUR.

Bilans uspjeha firme, koja je u većinskom vlasništvu kompanije Grand International FZLLC registrovane u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), pokazuje da rast prodaje duvanskih proizvoda NDКP-a generiše i veći minus na kraju poslovne godine.

Prema podacima Centralnog klirinškog depozitarnog društva (CКDD), Glavni grad Podgorica ima oko 8,6 odsto akcija NDКP, a Vlada 1,16 odsto.

Кompanija BMJ industries iz UAE od februara 2016. godine upravljala je NDКP-om, kasnije je upravljanje tom firmom preuzela kompanija Grand International FZ-LLC.

Izvor: Mina

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta