Foto: Georgia GFF/Twitter

Fudbalska reprezentacija Gruzije plasirala se prvi put u istoriji na prvenstvo Evrope.

Hviča Kvarachelija i saigrači u finalu baraža savladali su Grčku u Tbilisiju nakon boljeg izvođenja penala (4:2).

Poslije 120 minuta nije bilo golova, a u regularnom dijelu praktično nijedna ozbiljnija šansa, tek jedan šut domaće selekcije u okvir gola.

U penal-ruletu golman Valensije Mamardašvili zaustavio je kapitena “helena” Anastasiosa Bakasetasa u prvoj seriji, dok je Đakumakis u četvrtoj seriji promašio čitav gol. Na drugoj strani Mikautadze je promašio cijeli gol u trećoj seriji, a Nika Kvekveskiri je pogodio odlučujući penal, nakon čega su navijači uletjeli na teren da proslave sa igračima istorijski plasman na EURO.

U produžecima i jedni i drugi su imali po jednu veliku šansu u samo dva minuta. Prvo je Konstantinos Mavropanos pogodio glavom prečku, prije toga je Bakasetas uputio prvi udarac u okvir gola (110), a nedugo potom Mavropanos je napravio kardinalnu grešku, ali Zuriko Davitašvili je sa pet metara šutirao u dobro postavljenog Odiseasa Vlahodimosa.

Gruzija je posljednjih desetak minuta morala da igra bez prve zvijezde Hvaračhelije koji je zbog povrede prepona morao da napusti teren.

Gruzija koja će biti rival crnogorske reprezentacije u junu u prijateljskom meču “pod Goricom” igraće na EP u Njemačkoj u grupi sa Češkom, Turskom i Portugalom.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta