Grbić pred turnir u Ulmu: Ne smije da izostane srce, hrabrost i karakter

Itana Grbić smatra da Crnu Goru čeka težak posao na predolimpijskom turniru u Ulmu, ali da je motiv igračica nikad veći i da je želja svih da se “lavice” nađu u Parizu predstojećeg ljeta.

Dva dana su ostala do premijernog meča protiv autsajdera Paragvaja, a onda će uslijediti dueli protiv direktnih konkurenata za dvije vize – Njemačke i Slovenije.

“Olimpijske igre su san svakog sportiste, posebno za novu generaciju kao što je naša. Stvarno je motiv nikada veći, svjesni smo da je sljedeća prilika tek za četiri godine, da li u ovom sastavu ili ne o tome nećemo razmišljati“, rekla je Grbić i dodala:

“Nikad izazovnija grupa, što se mene tiče. Ima dosta igračica koje imaju novu ulogu i veću odgovornost. Mislim da su Slovenija i Njemačka nikad jače. Biće teško, mislim da svi podjednako želimo plasman, ali vidjećemo koga će sreća poslužiti malo više“.

Itana igra u Krimu i sarađuje sa aktuelnim selektorom reprezentacije Slovenije Draganom Adžićem.

“Svi znamo trenera odlično i on nas. Tanja (Brnović) i ja smo tamo i znamo sistem čitav. Svjesne smo da će se fokusirati na našu dva na dva igru sa pivotom i da će pokušati to da zaustave“.

Jasno je šta ne smije da izostane – srce, hrabrost i karakter.

“Ne smije da izostane srce, hrabrost i karakter. Treba da igramo našu igru, da igru i energiju iz odbrane prenosimo u napad, da imamo pomoć golmana i da našom odbranom i mi njima pomognemo“, zaključila je Grbić.

izvor:reprezentacija.me

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments