Radovi na izgradnji Gradskog pozorišta, ukoliko sve bude po planu, trebalo bi da budu završeni krajem ove ili početkom naredne godine, kazala je Gradskom radiju zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić.

Vujačić ističe da nove generacije treba da raduje što će Podgorica konačno dobiti svoje pozorište. Zamjenica gradonačelnika ukazuje da na tok radova i probijanje rokova utiču tenderske i administrativne procedure koje često potraju.

“Došlo je do nekoliko izmjena, jer je izgradnja Gradskog pozorišta specifičan projekat. Nije isto graditi običan građevinski objekat i pozorište. U završnoj fazi su građevinski radovi, nakon čega slijedi opremanje pozorišta”, navela je Vujačić.

Prema posljednjim najavama, pozorište je trebalo da otvori vrata krajem prošle godine, ali zamjenica gradonačelnika sada tvrdi da rok neće biti ponovo probijen, te da će se glumački ansambl useliti u novu zgradu do kraja ove ili početkom naredne godine.

“To je scenario koji je očekivan i potpuno realan u ovom trenutku. Nadamo se da će se tako desiti”, istakla je Vujačić.

Predsjednik gradske Skupštine i odbornik Socijaldemokrata Đorđe Suhih naglašava da Podgorica nema svoju scenu, te da građani očekuju da se izgradi kultno mjesto.

“Svima smeta što toliko traje izgradnja. Trebalo je da sve bude uveliko završeno. Svakako da je bilo mogućnosti da se zgrada ranije završi”, kazao je Suhih Gradskom radiju.

Odbornica Građanskog pokreta URA u Skupštini Glavnog grada Milena Vuković-Sekulović ukazuje da se na zgradu Gradskog pozorišta čeka duže od šest decenija.

“Kako je moguće da ista firma ponovo probija rokove? Trebalo je da bude završena 2018, a ni ove godine nemamo epilog o završetku zdanja”, istakla je Vuković-Sekulović.

Izgradnja Gradskog pozorišta na mjestu nekadašnjeg Kina kultura počela je prije pet godina. U zgradu je uloženo oko četiri miliona eura, dok će, prema ranijim najavama, scenska tehnika i oprema koštati oko dva miliona.  

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta