Search
Close this search box.

Nakon raspuštanja parlamenta

Gradonačelnica Pariza: Zatečena sam Makronovim potezom, zar je to moralo prije OI?

Gradonačelnica Pariza An Idalgo kazala je kako je teško razumjeti odluku predsjednika Francuske Emanuela Makrona da vanredni parlamentarni izbori budu održani uoči samih Olimpijskih igara u tom gradu.

Podsjetimo, nakon uspona radikalne desnice na evropskim izborima u Francuskoj, Makron je saopštio kako parlamentarni izbori slijede 30. juna i sedmog jula, dok će Olimpijske igre početi 26. jula.

Idalgo, koja pripada Socijalističkoj partiji, kazala je kako je Makron “donio još jednu odluku koju je teško razumjeti”.

“Kao i mnogi, zapanjena sam njegovom odlukom da raspusti parlament. Uraditi to prije samih Olimpijskih igara – zaista je jako uznemirujuće”, istakla je ona.

Ipak, predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah kaže kako su svi političari u Francuskoj potpuno ujedinjeni povodom podrške Olimpijskim igrama, te da ne vidi naznake da bi to jedinstvo sada moglo propasti.

“Francuska je navikla na česte izbore. Uradiće to još jednom. I onda će biti formirana nova Vlada i svi će podržati OI”, smatra on.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments