Search
Close this search box.

Objavljen konkurs

Gradi se Centar za neonatologiju u Podgorici

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Crne Gore saopštilo je da je objaljen nacionalni Konkurs za idejno arhitektonsko rješenje Centra za neonatologiju u okviru Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).
Foto: KCCG

Kako su kazali iz resora na čijem je čelu Janko Odović, projekat je dio proširenja Instituta za bolesti djece (IBD), a obuhvataće i Banku humanog mlijeka, Pedijatriju i Centar za neonatologiju.

„Novi centar će igrati ključnu ulogu u poboljšanju zdravstvenih usluga, nudeći savremene uslove za liječenje naših najmlađih. Učesnici konkursa treba da osmisle rješenje koje će se harmonično uklopiti u postojeći kompleks KCCG i istovremeno unijeti novu energiju i funkcionalnost u prostor“, piše u saopštenju. 

Konkurs je otvoren za sve pojedince i timove sa prebivalištem ili sjedištem na teritoriji Crne Gore.

„Ključno je da barem jedan od autora prijavljenog rada bude licencirani arhitekta. Učesnici su ohrabreni da angažuju stručnjake iz različitih oblasti kako bi njihova rješenja bila što kompletnija i inovativnija“, zaključuje se u saopštenju. 

Svi zainteresovani mogu postavljati pitanja do 28. juna, a ogovori će biti objavljeni do 12. jula na zvaničnoj internet stranici konkursa. 

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments