Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: Anna Feher

Vaterpolisti Crne Gore ispunili su prvobitni cilj – plasman u osminu finala SP u Budimpešti.

“Ajkule” su večeras rutinski pobijedile objektivno najlošijeg rivala u grupi – Brazil (20:5) i zakazale okršaj protiv Japana u osmini finala.

Ekipa Vladimira Gojkovića opravdala je ulogu apsolutnog favorita, a već nakon uvodne dionice (4:0) jasno je bilo u kom smjeru ide duel…

Na poluvremenu je bilo (10:2), nakon toga sjajna treća dionica (7:0), u četvrtoj blago opuštanje (3:3) ali lagana pobjeda, može se reći lakši trening.

“Možemo biti zadovoljni rezultatom i igrom. Pogotovo otvaranje utakmice bilo je na onaj način koji smo željeli, da ne dovedemo ništa u pitanje. Realizacija u napadu je bila bolja nego u prethodnom periodu, što je doprininjelo da sve izgleda dosta lakše. Zalaganje je bilo onako kako treba i sada se okrećemo osmini finala”, rekao je selektor Vladimir Gojković nakon meča.

Slijedi osmina finala – protivnik Japan koji je kao treći završio u grupi B.

“Znamo taj stil, potpuno drugačiji od svih ostalih ekipa. Moramo se fokusirati i koncentrisati, da se pripremimo dobro. Ukoliko budemo fokusirani svih 32 minuta vjerujem da imamo prednost da pobijedimo rivala”, poručio je Gojković.

Taj meč na programu je u ponedjeljak od 14 časova, a pobjednik ide na Španiju u četvrtfinalu.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta