Search
Close this search box.

Glavni grad realizuje akciju „Svaki problem ima rješenje“

Glavni grad realizuje akciju „Svaki problem ima rješenje“ koja podrazumijeva pomoć učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji Podgorice u borbi sa bolestima zavisnosti, kazala je za Gradsku Ivona Vukajlović iz Sekretarijata za socijalno staranje. Nosilac ovog projekta je Kancelarija za borbu protiv bolesti zavisnosti, a projekat će obuhvatiti sve škole u Glavnom gradu i njegovoj okolini.

Kroz akciju „Svaki problem ima rješenje“, u holovima svih škola na teritoriji Podgorice, biće postavljeni flajeri i posteri na kojima su naznačeni kontakt telefoni za pomoć osnovcima i srednjoškolcima u borbi protiv bolesti zavisnosti, kazala je Vukajlović . Ona je istakla da će akcija obuhvatiti 33 škole, a da su do sada obišli njih pet.

„Sve smo obuhvatili što se tiče bolesti zavisnosti, jer se to ne odnosi samo na duvan, alkohol i droge, takođe imamo nehemijske zavisnosti kao što su kocka, internet, kupovina, tablete, tako da sve što se tiče toga, mogu da nam se obrate radnim danima od 08 do 16 časova. Mogu da nas kontaktiraju, tu smo za svaku informaciju, savjet i uslugu“, kazala je Vukajlović.

Podgorički osnovci i srednjoškolci, ali i uprave škola, podržali su akciju koja će trajati tokom cijele godine, naglasila je Vukajlović.

„Uporedo sa ovom kampanjom, radimo i edukativne radionice po školama. Ovim putem pozivam uprave škola da nam se jave, a 31. maja obilježićemo Svjetski dan bez duvanskog dima“, ističe Vukajlović.

Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti obilježiće Svjetski dan borbe protiv zloupotrebe droga 26. juna kada će predstaviti rezultate istraživanja „Uticaj porodičnih faktora na prevenciju, genezu ili liječenje bolesti zavisnosti“, navela je Vukajlović. U septembru, kako je dodala, Kancelarija organizuje radionicu čiji je cilj pomoć roditeljima kako da prepoznaju da im dijete ima problem sa zavisnošću.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci