Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sastao se sa predstavnicima Saveza gluvih i nagluvih Crne Gore i razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje, sa ciljem poboljšanja položaja gluvih i nagluvih osoba u društvu, kao i njihovim uključivanjem u društvenu zajednicu.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Vuković je tom prilikom istakao da je taj susret prilika za razmjenu ideja i iskustava, što će pomoći u daljoj realizaciji zajedničkih projekata koji će se realizovati u narednom periodu.

“Imao sam zadovoljstvo da se sretnem sa predstavnicima Saveza gluvih i nagluvih. Riječ je o organizaciji sa kojom sarađujemo u kontinuitetu, a zahvaljujući tome mi smo uspjeli da realizujemo jedan broj projekata koji imaju za cilj unapređenje statusa članova ove zajednice i unapređenje uslova za život u glavnom gradu”, istakao je gradonačelnik.

Sastanak su, kako je kazao, iskoristili da razmotre mogućnost “jačanja i produbljivanja naše saradnje, prostora za to svakako ima”.

“Narednih dana ćemo pokrenuti inicijative kako prema nadležnim državnim organima, tako i prema gradskim organima, kako bi se omogućilo da jedan broj projekata koji Savez planira da realizuje, bude realizovan uz našu finansijsku podršku. Na taj način bi se dao dodatni podstrek onima koji pokušavaju da ovoj ranjivoj kategoriji stanovništva glavnog grada, daju motiv da se u punom kapacitetu uključe u društvene tokove”, kazao je Vuković i dodao da gradska uprava ima prije svega moralnu obavezu da bude dio ove priče u narednom periodu.

Predsjednik Saveza gluvih i nagluvih Darko Mijušković je tom prilikom zahvalio Glavnom gradu na prijemu, te istakao da očekuje podršku od gradske uprave u daljoj realizaciji projekata koji su od značaja za ovu društvenu zajednicu.

Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ranjivim kategorijama stanovništva, kako bi tim aktivnostima obezbijedili njihovo nesmetano uključivanje u društvenu zajednicu i omogućili im kvalitetne uslove za život.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta