Foto: GG

Gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac i ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović potpisale su ugovor o donaciji kojim je Glavni grad obezbijedio tri specijalna kombi vozila za potrebe prevoza učenika.

„Donacija kombi vozila Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, veoma je važna jer će olakšati dnevne aktivnosti kada je riječ o prevozu učenika, a Glavni grad je svakako spreman da pruža podršku, ne samo prosvjetnom sistemu, već i zdravstvenom i ostalim sistemima koji funkcionišu na teritoriji Podgorice, jer smo svjesni da zajednički možemo mnogo više da postignemo i da je svaka pomoć u ovom trenutku, kada se konsoliduju finansijske prilike u zemlji, važna i značajna“, kazala je gradonačelnica Injac i naglasila da Glavni grad ostaje posvećen inkluzivnoj politici koja ne teži podjelama, već podršci i saradnji.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof.dr Anđela Jakšić-Stojanović zahvalila je Glavnom gradu i gradonačelnici Oliveri Injac na donaciji.

„Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je u proteklom periodu pokrenulo niz aktivnosti koje se odnose na unapređenje kvaliteta obrazovne infrastrukture i jedan važan segment se odnosi upravo na obezbjeđivanje kvalitetnog voznog parka koji će našim učenicima obezbijediti siguran i bezbjedan prevoz od kuće do škole i nazad. Upravo je zbog toga i ova inicijativa Glavnog grada za nas jako važna jer nam pomaže da ostvarimo jedan od ciljeva koji smo definisali. Osim toga, želim da istaknem da je ova donacija značajna, ne samo sa finansijskog aspekta, već zato što danas šaljemo poruku da samo zajedno, djelujući istovremeno na nacionalnom i na lokalnom nivou možemo uraditi važne stvari za naše najmlađe“, poručila je Jakšić-Stojanović.

0share Facebook Twitter LinkedIn Gmail 
PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta