Glavni grad brojnim aktivnostima obilježava 8. april – Svjetski dan Roma, a tim povodom zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, sa saradnicima, uručila je poklone polaznicima projekta REopen Doors koji stažiraju u službama Glavnog grada. 

Zamjenica Vujačić je istakla da obilježavanjem ovog značajnog datuma Glavni grad nastavlja da radi na podizanju svijesti o značaju položaja ove populacije, kao i svakodnevnim izazovima sa kojima se ona suočava i da unapređuje i promoviše njihove kulturne vrijednosti. 

Sekretar sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Terzić je povodom Svjetskog dana Roma posjetio je prvi biznis inkubator koji je Crveni krst Crne Gore otvorio za RE preduzetnike na Koniku i tom prilikom uručio pomoć u opremi i alatu, neophodnu za njihov rad i samostalno privređivanje. Istim povodom, Sekretarijat za socijalno staranje je uz poštovanje epidemioloških mjera, u Otvorenom centru za osnaživanje ženskih prava i njihovog preduzetništva, priredio malu svečanost za  RE polaznice obuke za rad na šivaćim mašinama i obradovao ih sa raznim materijalima od kojih će moći da sašiju odjeću i sprovedu  kreativne ideje u djelo.  

“Sekretarijat za socijalno staranje kontinuirano pruža podršku romskoj zajednici kako bi riješili svoje osnovne probleme i poboljšali kvalitet života, pa i danas, kao i svakog drugog dana, šaljemo podršku pripadnicima RE zajednice, sa željom da ukupni uslovi u kojima žive budu zadovoljavajući”,  saopštio je Terzić.

Povodom Svjetskog dana Roma most Milenijum će večeras biti osvijetljen bojama romske zastave.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta