Search
Close this search box.

GI 21. maj: Srpska politička elita pokušava da podsjećanjem na genocidnu politiku ustaškog režima prema srpskom narodu da relativizuje vlastitu odgovornost za velikosrpski neofašizam

GI 21. maj
Ilustracija/Gradski.me

Foto: GI 21. maj

Komemorativni skup u Donjoj Gradini povodom sjećanja na ustaške žrtve u Jasenovcu opet je iskorišćen u dnevnopolitičke i velikosrpske svrhe, saopštila je Građanska inicijativa “21.maj”.

“To najbolje potvrđuje niz šovinističkih bedastoća, gluposti i besmislica koje je izgovorio lider kleptokratskog i klero-nacionalističkog režima u RS. Taj isti Dodik koji je svojevremeno govorio da je u Srebrenici nedvosmisleno bio genocid, već godinama opovrgava samog sebe. Pritom, kao svaki balkanski političar za koga se osnovano sumnja da je ogrezao u korupciji i prevarama jedino što mu je preostalo to su istorijske laži, nacionalizam i crkva”, navodi se u saopštenju.

Prema riječima GI “21.maj”, u susret Rezoluciji o genocidu u Srebrenici korumpirana srpska politička, klerikalna i društvena “elita” pokušava da podsjećanjem na genocidnu politiku ustaškog režima prema srpskom narodu u II svjetskom ratu relativizuje vlastitu odgovornost za velikosrpski neofašizam, zločine i raspad Jugoslavije od prije samo nekolike decenije.

“To što je odvratne velikosrpske nacionaliste, bilo da su u odijelima ili mantijama, posebno pogodilo jeste sve izvjesniji krah litijaškog ustanka u Crnoj Gori od prije četiri godine. Zato je džaba Mandiću kada marionetski i savijene kičme kuknjavi o podršci Spajićeve vlade Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Svi će se oni morati suočiti sa činjenicom da crnogorski evroatlantski put isključuje “srpsku Crnu Goru” i da će ujedno značiti  nepovratan poraz velikosrpske ideologije u Crnoj Gori. Uzalud će im tada biti i srpski popovi i episkopi koji su se rastrčali po Crnoj Gori navođeni iz Beograda i Moskve. A tek ih sve zajedno očekuje bezvremena kletva cetinjskih vladika povodom uzurpacije i otimanja crnogorskih crkava i manastira”, zaključuje se u saopštenju.

  Ostavite komentar

  0 Komentari
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Najnovije

  Povezani članci