Crnogorska ekonomija svakim danom sve više posrće. Krah zimske sezone, traljava priprema ljetnje sezone, pojačan odlazak stranaca i stranih investitora, zapušteni agrarni sektor, urbanističko divljanje, kao i brojne biznis barijere i destimulativna poslovna regulativa ubrzavaju stagnaciju i nekonkurentnost nacionalne ekonomije, ocijenili su  iz Građanske inicijative 21. maj.

“S druge strane, imamo povećanje javnog duga i neodržive zarade u parazitskom i naduvanom javnom sektoru, dok realni sektor svakodnevno trpi posljedice dezorijentisane i birokratizovane ekonomske politike. Podsjećamo da je ovo Vlada koja radi netransparentno, koja ne izmiruje svoje obaveze da bi fingirala bilanse, koja opstruira zakoniti povraćaj pdva i koja usput donosi antibiznis propise poput Zakona o sprječavanju pranja novca. Zato je i krajnje vrijeme da se crnogorska poslovna udruženja koja su ogrezla u oportunizmu suprostave Vladi i njenoj antipreduzetničkoj politici”, kažu u GI 21. maj.

Istovremeno, dodaju, dok privreda grca u nelikvidnosti pritisnuta nebuloznim i destimulativnim propisima Vlada se bavi prodajom “briselske magle”, infrastrukurnom fantazmagorijom i najavljuje Zapadnu milostinju za zaustavljene kapitalne projekte.

“Odista je komično slušati premijera kada govori o spasonosnom IBAR-u, profesionalnoj administraciji i budućem “ekonomskom čudu”, baš kao i zapadne zvaničnike koji ofucanu proevropsku retoriku nazivaju “strateškom vladinom vizijom””, zaključuju u GI 21. maj.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta