GI 21. maj

PES je juče nakon sjednice Glavnog odbora izdao saopštenje i pokazao da ima smisla za humor. Naime, Glavni odbor ove partije, koja podsjeća na bledunjavu kopiju DPS-a, saopštio je da je Spajićeva Vlada za pola godine učinila više nego sve prethodne izvršne vlasti, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Odista, ako zaboravimo na to da je ova vlada u rangu najgorih DPS-ovih vlada, ipak se mora priznati da nije lošija od prethodne dvije pro-litijaške vlade. Međutim, kada se PES poziva na pohvale sa međunarodnih adresa onda treba da se sjeti da su slične pohvale stizale Krivokapiću i Abazoviću. Ipak, Krivokapić je brzo otpisan iako je “posjedovao nadljudske sposobnosti”, dok je Abazović premijersku karijeru završio kao internacionalni politički prevarant, saučesnik u uzurpaciji crnogorske sakralne i kulturne baštine i Vučićev teatralni potrčko”, navode iz GI 21. maj.

Zato, dodaju, funkcioneri PES-a treba da znaju da će se zapadna podrška i “evropski mandat” brzo istopiti ukoliko nastave da se u međunarodnim tijelima savijaju pred interesima Srbije i Rusije ili ako na unutrašnjem planu intenziviraju koketiranje sa Vučićevim političkim i crkvenim ekspoziturama.

“Trenutno im za utjehu može biti samo to što i ovakav PES nije lošiji od Milatovićeve frakcije, niti gori od Demokrata ili onih koji s moskovskim instrukcijama čekaju na rekonstrukciju Vlade. PES je u stvari najsličniji bezličnoj i dezorijentisanoj opoziciji tako da je za njega važno da pokuša pažljivije da se suoči sa vlastitim likom u ogledalu”, zaključuju u GI 21. maj.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta