NAJNOVIJE

Foto: Wpolo.me

Crnogorski olivač Ado Gargović bilježi odlične rezultate na Otvorenom prvenstvu Rusije, koje je ujedno i kvalifikacionom za Olimpijske igre.

Gargović boravi u Kazanju u sklopu Fina kampa, a na takmičenju učestvuje preko 700 plivača iz Rusije sa plivačima iz 13 zemalja svijeta.

Takmičenje traje sedam dana, a već na startu je Gargović postavio crnogorske rekorde.

Na 400 kraul je plivao u vremenu 04:11,11 (prethodni rekord, star 33 godine, držao je Danijel Kljaković – 04,19,17).

Gargović se istakao i u trci na 200 kraul, gdje je plivao u vremenu 01:56,34 i popravio lični rekord od prije tri sedmice (01:57,69).

Crnogorskom reprezentativca u naredna tri dana očekuju nastupi u disciplinama 100 kraul, 200 mješovito i 50 kraul.

“Više sam nego zadovoljan oborenim rekordima. Tokom tri mjeseca provedenih u Rusiji konstantno sam davao maksimum na treninzima i kao rezultat toga nastali su novi državni rekordi za koje ću, u narednom periodu, da se potrudim da budu još bolji”, rekao je Gargović i dodao:

“Radim u vrhunskim uslovima i želim najprije da se zahvalim Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore koji mi je u kontaktu sa FINA omogućio da prisustvujem ovakvom kampu”, istakao je Gargović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta