G7 će pokušati da upotrijebi zamrznutu rusku imovinu za pomoć Ukrajini, Moskva najavila da će uzvratiti

Grupa sedam (G7) najavila je da će pokušati da upotrijebi zamrznutu rusku imovinu za pomoć Ukrajini, ali je iz Moskve brzo stigao odgovor da će uzvratiti, ukoliko se to dogodi.
Foto: Pixabay

Grupa sedam (G7) najrazvijenijih zemalja ispitaće načine za korišćenje budućih prihoda od zamrznutih ruskih sredstava za pomoć Ukrajini, navodi se u nacrtu saopštenja ministara finansija i guvernera centralnih banaka G7 u koji je Rojters imao uvid.

Agencija navodi da je izvor iz G7 rekao da saopštenje neće pretrpjeti značajne promjene prije nego što konačna verzija bude objavljena kasnije danas nakon sastanka u Strezi na sjeveru Italije.

Sastanku ministara finansija G7 prisustvuje i ukrajinski ministar finansija Sergej Marčenko, a cilj sastanka je da se pripreme načini pomoći Ukrajini prije nego što to pitanje bude na dnevnom redu na samitu šefova vlada G7 koji je planiran za sredinu juna.

Moskva će uzvratiti ukoliko G7 pokuša da upotrebi zamrznutu rusku imovinu

Rusija će uzvratiti ukoliko G7 pokuša da upotrebi zamrznutu rusku imovinu za pomoć Ukrajini, rekao je ruski ministar finansija Anton Siluanov.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments