Foto: FSCG

Fudbaleru OFK Mladosti Lob.bet Zvonku Cekliću produžena je suspenzija na još mjesec dana, saopštila je Disciplinska komisija Fudbalskog Saveza Crne Gore.

Ceklić je u utakmici 22. kola Meridianbet 1. CFL pomogao igraču Dečića Bojanu Matiću da postigne gol.

Naime, igrao se treći minut sudijske nadoknade kada je Matić pogodio za vođstvo. Ne bi to ništa bilo sporno da se defanzivac domaće ekipe Ceklić nije pomjerio u stranu, kako bi srpskom napadaču olakšao da pronađe put do mreže.

Ceklić je odmah na poluvremenu zamijenjen, a Tuzani su slavili na kraju (3:0).

“Na osnovu člana 145 stav 1 tačka 2 i člana 149 Disciplinskog pravilnika FSCG, Disciplinska komisija FSCG, na sjednici održanoj 28.03.2024. godine, donijela je Odluku kojom se Ceklić Zvonku, igraču OFK „Mladost Lob.bet“, produžava suspenzija za još mjesec zbog učešća u neregularnosti utakmice, na način što je oštetio svoj i poslužio drugom klubu i povrijedio takmičenje i Pravila fudbalske igre na utakmici 22. kola Meridianbet 1.CFL, između OFK Mladost Lob.bet – Dečić Admiral.bet, čime bi počinio prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG”, stoji u saopštenju Disciplinske komisije.

“Nema pravo igranja na zvaničnim utakmicama kojima rukovodi FSCG do donošenja Odluke Disciplinske komisije FSCG. Suspenzija teče od dana donošenja ove Odluke do 29.04.2024. godine. Protiv Odluke o suspenziji žalba nije dozvoljena”, zaključuju se u saopštenju.

Takođe, sankcionisani su fudbaleri Iskre Danilo Marković i Vasilije Vučinić, kao i predstavnik danilovgradskog kluba Dejan Perović.

Marković i Vučinić suspendovani su “zbog nesportskog ponašanja” (psovanja i vrijeđanja pomoćnog sudije Srđana Jovanovića na utakmici 25. kola 2. CFL protiv Internacionala), dok je Perović sankcionasan zbog “fizičkog napada prema glavnom arbitru Milošu Bešoviću i nesportskog ponašanja – psovanja i vrijeđanja istog”.

Suspenzija teče od dana donošenja Odluke. Protiv Odluke o suspenziji žalba nije dopuštena, navodi se.

Suspendovan je i fudbaler Bokelja Igor Poček zbog nesportskog ponašanja prema navijačima Otrant-Olimpika u derbiju 25. kola 2. CFL, koji je igran u Ulcinju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta