FSCG pokrenuo disciplinski postupak protiv Zvonka Ceklića: Očekujemo da Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzmu sve aktivnosti

Foto: FSCG

Komisija za takmičenje FSCG podnijela je Disciplinskoj komisiji predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv igrača OFK Mladost LOB.BET Zvonka Ceklića, saopšteno je iz FSCG.

Kako se navodi iz FSCG postupak se pokreće zbog „osnovane sumnje da je igrač Mladosti počinio prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG i istog suspendovala do donošenja Disciplinske komisije“.

Podsjećanja radi, tokom sumnjivog meča između domaće OFK Mladosti i Dečića koja je završena pobjedom Tuzana (3:0), tim Milorada Pekovića došao je u vođstvo u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, tako što se Ceklić bukvalno sklonio, kako bi napadač protivničke ekipe Bojan Matić lakše zatresao mrežu.

„Istovremeno, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSCG naložio je Disciplinskom inspektoru FSCG, shodno odredbama Disciplinskog pravilnika, da pokrene istražne radnje koje se odnose na predmetnu utakmicu, a sve u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti o eventualnom učešću klubova, zvaničnika klubova i drugih igrača u neregularnosti utakmice“, kaže se u saopštenju FSCG.

Iz Fudbalskog saveza Crne Gore dodaju da očekuju da i Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzmu sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za ovu utakmicu i u svrhu toga FSCG im apsolutno stoji na raspolaganju.

Kontroverzna utakmica na „DG areni“ podigla je veliku prašinu u crnogorskim, ali i regionalnim medijima, koji su zapanjeni reakcijom defanzivca Mladosti.

Crnogorski klupski fudbal već godinama unazad pripada samom dnu, u Evropi naši klubovi uglavnom imaju epizodne uloge, a timovi sa Islanda i Andore drže časove fudbala najtrofejnijim klubovima naše zemlje. Vrijeme je da se nešto promijeni.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments