Foto: Pixabay

Muškarac je planirao da detonira improvizovanu eksplozivnu napravu u zgradi gdje se vrši prijem humanitarne pomoći u Samarskoj oblasti, saopštila je Federalna služba bezbjednosti Rusije. Ističu da je riječ o ruskom državljaninu, koji je poginuo kada se, u u akciji hapšenja, eksploziv sam aktivirao.

Na teritoriji Samarske oblasti spriječen je teroristički akt koji je planirao državljanin Ruske Federacije, rođen 1994. godine, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije, a preneo Interfaks.

FSB opisuje napadača kao saučesnika Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK), za koji ruske vlasti navode da je pod patronatom ukrajinskih specijalnih službi.

Kako se navodi u saopštenju, muškarac je planirao da detonira improvizovanu eksplozivnu napravu u zgradi gdje se vrši prijem humanitarne pomoći.

Prilikom hapšenja, tvrdi FSB, improvizovana eksplozivna naprava se sama aktivirala, usljed čega je napadač poginuo.

Među pripadnicima obezbjeđenja i civila nema povrijeđenih.

FSB dodaje da je napadač od 2022. bio javno angažovan na diskreditovanju Oružanih snaga Rusije, a da ga je u septembru prošle godine regrutovala ukrajinska obavještajna služba posredstvom RDK-a i da je on prihvatio da organizuje i vrši diverzije na teritoriji Ruske Federacije.

Prilikom pretresa mjesta gdje je živio, otkrivena je laboratorija za proizvodnju eksploziva, komponente za njegovu proizvodnju, kao i još jedna improvizovana ekslozivna spremna za upotrebu.

Izvor: RTS

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta