Francuski film “Jadnici” otvara 6. izdanje Džada Film Festa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Šesti po redu festival Džada Film Fest biće otvoren večeras u 20 sati, u Njegoševoj ulici, ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović“, projekcijom francuskog filma “Jadnici” režisera Ladž Lija.

 Posjetiocima će se obratiti direktor Francuskog instituta u Podgorici Loren Gonsalves, a otvaranju će prisustvovati i ambasador Francuske Kristijan Timonije.

“Ovogodišnje izdanje festivala će trajati tri dana, broj posjetilaca je ograničen na 50, ulaz je besplatan na sve projekcije, uz prethodno ispunjen jedan od uslova propisanih mjerama Vlade Crne Gore. Ove godine Džada donosi ljudske priče, ljudske živote, jer uprkos svemu, život se dešava”, naglašavaju u saopštenju.

Druge večeri festivala publici će se predstaviti mlada rediteljka Maša Nešković svojim debitantskim filmom “Asimetrija”, dok je trećeg dana, na zatvaranju festivala, na programu film “Živ čovek”, reditelja Olega Novkovića, sa Nikolom Đuričkom u glavnoj ulozi.  

Džada Film Fest održava se pod pokroviteljstvom Glavnog grad Podgorica, Sekretarijata za kulturu i sport, te uz veliku podršku Francuskog instituta.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta