Ilustracija: Pixabay

Vakcine protiv koronavirusa u srijedu bi trebalo da počnu da se proizvode u Francuskoj, a to će obavljati  kompanija Delfarm, potvrdili su u francuskom ministarstvu ekonomije i finansija informacije iz medija.

„Zvanično početak proizvodnje bi trebalo da otpočne u srijedu u fabrici Delfarma na sjeverozapadu Francuske za njemačku laboratoriju Biontek, koja je partner sa američkim Fajzerom”, navode iz ministarstva.

„Prvo će početi sa proizvodnjom probnih količina da se utvrdi da je sve u skladu sa očekivanim standardima kvaliteta, a zatim će se što je moguće brže preći na komercijalnu proizvodnju”, saopšteno je iz francuskog ministarstva ekonomije.

Pored Delfarma švedski Resifarm će proizvoditi vakcine za američku firmu Moderna.

Proizvodjač Fareva bi krajem maja i početkom juna trebalo da počne sa proizvodnjom vakcine Kjurvak koja je u procesu odobrenja za komercijalnu upotrebu, u svojim fabrikama u mjestima Po i Val-de-Rej.

I francuska firma Sanofi počeće da proizvodi vakcine za Jansen (filijalu Džonsona i Džonsona) u oblasti Rone na jugoistoku zemlje.

„Kada se sve to pokrene sigurni smo da će najmanje 250 miliona doza sve ukupno izaći iz pogona u Francuskoj do kraja godine”,  poručili su iz francuskog ministarstva.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta