Film “Grudi” rediteljke Marije Perović biće prikazan na 16. SEEfest – Festivalu filma jugoistočne Evrope  u Los Anđelesu, u zvaničnoj selekciji dugometražnog igranog filma. SEEfest će ove godine biti održan od 28. aprila do 5. maja. Osnovan je 2002. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje, kao i kroz projekcije koje organizuje tokom čitave godine, promoviše kulturnu raznolikost jugoistočne Europe, saopšteno je iz Filmskog centra Crne Gore.

Film “Grudi” je bio crnogorski kandidat za 93. nagradu Oskar u kategoriji za najbolji međunarodni film u 2020. godini, a predstavlja zajednički regionalni projekat, uz učešće produkcijskih kompanija iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije – Open Box Studio, Meander Film, Mitropa, Visionary Thinking, kao i uz podršku Filmskog centra Crne Gore i Hrvatskog audio-vizuelnog centra.

Scenario je napisala Vladislava Vojnović po ideji Marije Perović. Producentkinje filma su Marija Perović i Dubravka Drakić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović.

Uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bijelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović

Film je prikazan na više od 20 filmskih festivala u svijetu, a nedavno i na Crossroads festivalu u Torontu, na kojem su prikazani filmovi kandidati za Oskara iz jugoistične Evrope. Dobio je mnoge nagrade i priznanja. Nataša Pantić, montažerka filma “Grudi” nedavno je nominovana za nagradu Udruženja filmskih kritičara Nju Meksika SAD u kategoriji najbolja montaža i pripalo joj je drugo mjesto.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta