Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Knjiga u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost “Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ izabrana je među 66.712 dizajnerskih rješenja u najboljih 462 iz cijeloga svijeta, koja će biti izložena na zvaničnoj izložbi bijenala dizajna u glavnom gradu Perua – Limi.

“Ilustrovana antologija crnogorskih bajki“ donosi izbor devet najljepših bajki crnogorske usmene književnosti. Bajke su priredili profesori s FCJK Adnan Čirgić i Aleksandar Radoman, dok je ilustracije opremio grafički dizajner Dejan Batrićević.
Bijenale dizajna u Peruu (Peru Design Biennial) povezuje institucije, kompanije, udruženja, dizajnere na jednoj od najvećih izložbi iz domena grafičkih komunikacija, đe se mogu ispratiti globalni trendovi i novi talenti kreativne, umjetničke i kulturne industrije svijeta.
Izabrani radovi biće predstavljeni na internacionalnoj izložbi 28. januara 2023. godine u predviđenom prostoru od preko 30.000 m2 u prijestonici Perua – Limi.
Grafički dizajner s Cetinja, Dejan Batrićević kaže da je veoma zadovoljan što će predstavljati Crnu Goru na bijenalu dizajna, ističući kvalitetan rad i trud Fakulteta za crnogorski jezik i književnost koji redovno objavljuje zapažen broj knjiga prijeko potrebnih za promociju crnogorskoga kulturnog nasljeđa u Evropi i svijetu.
„Uprkos izloženim nakaradnim opstrukcijama ove i prethodne Vlade Crne Gore, Fakultet za crnogorski jezik i književnost uspijeva da niže uspjehe kako ovđe tako i na međunarodnoj sceni“, zaključuje Batrićević.

Imena učesnika i država koji učestvuju na izložbi možete pogledati OVDJE.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta