Zanimljivo bi bilo čuti od premijera Krivokapića, kakva je veza između ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, resora koji pokriva Ratko Mitrović i “obnove pravoslavne duhovnosti“, o kojoj je ministar juče razgovarao sa patrijarhom SPC Porfirijem, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Bogdan Fatić.

“Nije jasno kakav je bio karakter Mitrovićeve posjete sjedištu srpske patrijaršije i da li je ona bila službena ili privatna. Ipak u oba slučaja, krajnje je neobično, a što je važnije i neustavno da se ministar bavi pitanjima koja su van njegove nadležnosti, jer su njegove ingerencije i ovlašćenja precizno definisani zakonom”, ističe Fatić.

Uzgred, kako je rekao, o susretu su obaviješteni putem zvaničnog sajta Srpske pravoslavne crkve koji je, nadaju se omaškom, Crnu Goru okarakterisao kao “republiku“, iako ona to nije od 2006. kada je obnovila svoju nezavisnost. “Vjerujemo da će javnost imati prilike da čuje od ministra kakvi su mu planovi za “obnovu pravoslavne duhovnosti” i kakve veze ta aktivnost ima sa ministrom u sekularnoj državi, a posebno resorom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma”, zaključio je Fatić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta