Vlasti Španije i Holandije najavile su danas da planiraju da dopuste prisustvo navijača na utakmicama Evropskog fudbalskog prvenstva ove godine.

Španske vlasti su Evropskoj fudbalskoj uniji (Uefa) najavile da se može garantovati četvrtina kapaciteta stadiona “San Mames”, u Bilbau, koji prima 53.000 navijača, a sličan prijedlog ima i Vlada Holandije, koja predlaže da 12.000 gledalaca može ući na stadion u Amsterdamu, sa negativinim testom na koronavirus.

Amsterdam i Bilbao biće domaćini po tri utakmice Grupe C i Grupe E, kao i po jednog meča osmine finala.

“Radujemo se što ćemo dočekati 12.000 gledalaca na stadionu ‘Johan Krojf’, ali svjesni smo da je koronavirus nepredvidiv i da nema garancija. Međutim, i dalje se nadamo da će se do juna situacija popraviti da možemo pustiti i više gledalaca”, rekao je direktor turnira u Amsterdamu Gijs de Jong.

Garancije za prisustvo navijača još nijesu dali Glazgov i Dablin, koji su domaćini po četiri meča, a postoji mogućnost da gradovi koji ne daju garancije ostanu bez domaćinstva.

Najviše utakmica igraće se u Londonu na stadionu Vembli, sedam, uključujući polufinale i finale takmičenja, a vlasti se nadaju da će kapacitet od 90.000 gledalaca biti popunjen do kraja turnira.

Polovina kapaciteta biće popunjena u Sankt Peterburgu, dok će u Kopenhagenu biti moguće prisustvo do 4.000 navijača.

Bukurešt će prema planovima pustiti do četvrtine kapaciteta “Nacionalnog stadiona”, a domaćini Evropskog prvenstva biće i Budimpešta, Baku i Minhen.

Evropsko prvenstvo počeće 11. juna u Rimu utakmicom između Italije i Turske, na kojoj će takođe biti moguće prisustvo gledalaca.

Foto: UEFA

Izvor: BETA

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta