Search
Close this search box.

Evropski đir sjutra u Petnjici

Foto: gov.me

Proslava Dana Evrope nastavlja se sjutra, 16. maja, u Petnjici, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Kako navode iz tog resora, Crna Gora ove godine slavi Dan Evrope u više opština kroz brojne događaje u okviru inicijative Evropski đir, reflektujući svoje težnje ka evropskoj integraciji i usvajanju zajedničkih evropskih vrijednosti.

Prema njihovim riječima, događaj u Petnjici biće održan u Divan bašti, počevši od 11 sati, sa bogatim i raznovrsnim programom, posvećenim prije svega djeci, koja su budućnost Crne Gore ali i Evrope.

Na otvaranju događaja govoriće predsjednik Opštine Samir Agović, državni sekretar u Ministarstvu javne uprave Naim Đokaj, šefica odjeljenja za evaluaciju i podršku u Ministarstvu evropskih poslova Irena Bošković i predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Nadia Kjučukova.

Događaju će, kako je najavljeno, prisustvovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – generalni direktori za plaćanja i šef IPARD agencije Marko Radonjić, generalna direktorica Direktorata za ruralni razvoj i šefica IPARD upravljačkog tijela Andrijana Rakočević kao i Nina Jakić, šefica jedinice u IPARD upravljačkom tijelu, koji će zajedno sa predstavnicima Delegacije EU i opštine Petnjica posjetiti korisnika IPARD projekta, Ismeta Prentića u selu Savin Bor, koji je uz podršku EU nabavio traktore, balirke i motokultivatore.

Evropski đir organizuju opštine Bar, Nikšić, Kolašin, Mojkovac, Berane, Žabljak, Petnjica i Pljevlja zajedno sa Ministarstvom evropskih poslova, uz podršku Delegacije EU, u sklopu EU4ME programa.

„Naziv ‘Evropski đir’ odražava energiju i dinamiku s kojom Crna Gora prilazi procesu evropske integracije, ističući značaj kretanja, razvoja i zajedništva. Ovaj program obuhvata različite aspekte kulturnog i društvenog života, uključujući edukativne radionice, umjetničke izložbe, sportske i muzičke događaje, sve u svrhu promocije evropskog duha i zajedništva“, zaključili su iz resora evropskih poslova.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci