Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Današnja ostavka potpredsjednice Vlade i ministarke evropskih poslova Jovane Marović predstavlja nastavak političkog haosa koji je izazvala pala 43. Vlada i skupštinska većina okupljena oko nje. Jedino odgovorno rješenje je vraćanje mandata građanima i vanredni parlamentarni izbori, poručili su iz pokreta Evropa sad.

”Formiranje neke nove Vlade bez izbora predstavljalo bi novu neodgovornost prema građanima i državi, kojom bi se stvorio još veći haos u institucionalnom sistemu Crne Gore. Pozivamo poslanike u crnogorskom parlamentu da se odgovorno ponašaju prema onima koji su im ukazali povjerenje i da bez odlaganja izaberu četvoro sudija Ustavnog suda, a potom skrate mandat Skupštini i omoguće Crnoj Gori da izađe iz blokade u koju je diletantskom politikom dovedena”, kaže se u saopštenju.

Vanredni parlamentarni izbori bi omogućili novi sastav crnogorskog parlamenta što bi, dodaju, rezultiralo izborom VDT, Sudskog savjeta i svih drugih institucija koje su u vd stanju ili blokadi.

”Sad je vrijeme da politički akteri urade nešto što je u korist građana i države, a ne ličnih i partijskih interesa”, zaključili su iz pokreta Evropa sad.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta