Search
Close this search box.

Evo koja su nova pravila za posao u Njemačkoj, važe od 1. juna za zemlje Zapadnog Balkana

Radnici iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova mogu znatno lakše da odu na neodređeno vrijeme u Njemačku, i to do 50.000 njih godišnje, što je duplo više nego do sada, navedeno je na sajtu Ministarstva.
pixabay
Foto: Pixabay

U Njemačkoj su od 1. juna stupila na snagu nova pravila u vezi sa vizama za kvalifikovane radnike iz zemalja izvan Evropske unije, koja omogućavaju ulazak u tu zemlju i traženje posla do godinu dana, uz uslov da su ispunjeni određeni kriterijumi.

Izmjena zakona o proceduru traženja vize za zaposlenje značajno ubzati, na način što će prethodno pribaviti „Predsaglasnost“ (Vorabzustimmung). Za to je potrebno da budući poslodavac unaprijed, prije nego što zakažete termin za apliciranje za vizu, zatraži Predsaglasnost (Vorabzustimmung) od Savezne Agencije za zapošljavanje (Bundesagentur für Arbeit), kazali su na sajtu Ambasade Savezne Repulike Njemačke. 

Još jedan element pravila koja će stupiti na snagu od danas u Njemačkoj je proširenje regulative za državljane zemalja Zapadnog Balkana.

Prema ovom pravilu, radnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova mogu znatno lakše da odu na neodređeno vrijeme u Njemačku, i to do 50.000 njih godišnje, što je duplo više nego do sada, navedeno je na sajtu Ministarstva Njemačke.

Nova pravila, poznata kao “karta šanse” za traženje posla, važe za one sa najmanje dvije godine stručne obuke ili univerzitetskom diplomom priznatom u zemlji u kojoj je kvalifikacija stečena.

Takođe je potrebno poznavanje njemačkog ili engleskog jezika.

Kada se karta odobri, podnosilac zahtjeva može da uđe u Njemačku i traži posao do godinu dana, što znači da više ne mora da podnosi ugovor sa njemačkom kompanijom pre nego što mu bude dozvoljeno da uđe u Njemačku da radi.

Kako je navedeno, nova pravila su uvedena sa ciljem da se smanji birokratija i skrate procedure, a dio su sveobuhvatnog zakona koji ima za cilj da reši nedostatak kvalifikovane radne snage u Njemačkoj.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments