Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: AP

Evropska unija priprema deveti paket sankcija Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu, izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen tokom posjete Finskoj u četvrtak.

„Naporno radimo na tome da udarimo Rusiju tamo gdje boli da dodatno oslabi njenu sposobnost da vodi rat u Ukrajini i danas mogu da objavim da radimo punom parom na devetom paketu sankcija“, rekla je Fon der Lajen na konferenciji za novinare.

„Uvjerena sam da ćemo vrlo brzo odobriti globalno ograničenje cijena ruske nafte sa grupom G7 i drugim velikim partnerima. Nećemo stati dok Ukrajina ne pobijedi Putina u njegovom ilegalnom i varvarskom ratu“, rekla je ona.

Fon der Lajen nije iznijela detalje o merama koje će obuhvatiti devetu rundu sankcija.

Osma runda sankcija dobila je konačno odobrenje prošlog mjeseca i uključuje više ograničenja u trgovini čelikom i tehnološkim proizvodima.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Finske i Estonije i potpredsednicom vlade Švedske, Von der Lajen je rekla da ruski napadi na ukrajinsku civilnu infrastrukturu, poput struje, predstavljaju ratne zločine.

Izvor: Pobjeda

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta