NAJNOVIJE

Crna Gora je bez sumnje predvodnica u pregovorima i zasigurno sljedeća clanica EU, poručila je austrijska savezna ministarka za EU Karoline Edštadler nakon susreta sa potpredsjednikom Vlade Nikom Đeljošajem, ministarkom rada i socijalnog staranja Naidom Nišić i austrijskim ministrom za rad i ekonomiju Martinom Koherom.

“Sigurni smo da ćete ostati na dobrom putu. Ovo jeste težak period i mnogo reformi ali Crna Gora će izdržati”, kazala je Eštadler.

Austrija, kako je kazala, želi da Crna Gora učestvuje više i ima, kako je istakla, svoju stolicu na slobodnom tržistu Evrope.

“Želimo da građani Crne Gore osjete dobrobit reformi i članstva u EU. Potreban nam je konstantan progres na cijeli Zapadni Bakan u procesu integracija”, kazala je Eštadler.

Koher: Crna Gora može da računa na podršku Austrije na putu za EU

Austrijski ministrAR za rad i ekonomiju Martin Koher poručio je da odnos Crne Gore i Austrije karakteriše zajednički prosperitet, te da postoje oblasti u kojima te dvije države mogu tjesnije da sarađuju.

“Pohvaljujemo planove Crne Gore da unaprijedi putnu instrakturu i avio saobraćaj i digitalna i telekomunilaciona infrastruku.Obaveza je nas, kao političara da se prosperitet desi”, kazao je Koher.

Tržiste rada, prema njegovim riječima, treba da bude otvoreno i prilagođeno ljudima.

“Neke stvari moraju da se mijenjaju u oblasti obrazovanja, edukacije, dualnog obrazovanja”, kazao je Koher.

Ističe da Crna Gora može da računa na podršku Austrije na putu za EU.

Nastavićemo da podržavamo taj proces. Reforme nekad mogu da budu bolne, ali će to na kraju biti jedno uspješno putovanje kako za EU tako i za Crnu Goru”, zaključio je Koher.

Đeljošaj: Iskoristiti šansu kako bismo doveli reformske procese do kraja

U Crnoj Gori postoji visok stepen političke stabilnosti, dok su kontakti crnogorske Vlade sa međunarodnim zvaničnicima na najvišem nivou, istakao je potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj.

Potrebno je, kako je kazao, iskoristiti šansu koja nam se pruža kako bismo doveli reformske procese do kraja i postali članica Evropske unije, poručio je Đeljošaj i dodao da to nije samo interes Crne Gore, već i Evropske unije.

Bilo je riječi i o mogućnostima privredne saradnje u mnogim oblastima kao što su turizam, saobraćaj i zelena ekonomija.

“Crna Gora želi da bude dio EU, želimo vise investicija sa Evropom”, kazao je Đeljošaj.

On je ocijeniop da se u Crnoj Gori formirala kredibilna i proevropska vlada koja će raditi na reformama za članstvo.

“Na pravom smo putu i to govori da Vlada radi odlično. Kada se radi dobro, nema potrebe za rekonstrukcijom”, smatra Đeljošaj.

Nišić: Na korak bliže članstvu u EU

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić istakla je da je veliko zadovoljstvo od velikih država učiti velike stvari.

Vlada Crne Gore i svi resorni ministri, kako je kazala, pokazuju veliku zainteresovanost da se sva mjerila ispune i da sve bude urađeno u rekordnom roku.

Zahvalila je ministrima na savjetima koje su nesebično podijelili.

“Na korak smo bliže dobijanju Ibara i članstvu u Evropsku uniju”, poručila je Nišić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta