Državljanin Srbije, Vladimir Erić (33), koji je osumnjičen da je dio kriminalne organizacije, koja je, prema sumnjama tužilaštva, u septembru prošle godine, obila depo Višeg suda u Podgorici, tako što je do njega prokopala tunel, sproveden je jutros kod tužioca na saslušanje.

Eriću, koji je, u oktobru prošle godine, uhapšen u Švedskoj, a prije 20 dana izručen Crnoj Gori, na teret se stavljaju krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja.

On je, odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, nakon što je izručen Crnoj Gori, sproveden u spuški pritvor, gdje će boraviti do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

“Po zamolnici za izručenje u Crnu Goru, Vlada Kraljevine Švedske je donijela odluku da se V.E. izruči Crnoj Gori zbog krivičnog djela teška krađa koje je u skladu sa švedskim zakonom, dok je odbacila zamolnicu koja se odnosi na krivično djelo pripadnosti kriminalnoj organizaciji i sprečavanje dokazivanja, jer navedena djela nijesu prepoznata u njihovom zakonu”, saopšteno je tada iz Osnovnog suda u Podgorici.

Potjernica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice – Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970) i Dejanom Jovanovićem (1993), koji se sumnjiče da su učestvovali u kopanju tunela do sudskog depoa.

Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa – Katarinu Baćović, Marijana Vuljaja, Nikolu Milačića, Ivicu Piperovića i Predraga Mirotića.

Svi su, u međuvremenu, pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.

Ni nalogodavac, ni motiv obijanja sudskog depoa još nije utvrđen.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta