NAJNOVIJE

Foto: AP

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom govora u Istanbulu ponovo se osvrnuo na situaciju u Gazi te je poručio kako neće pokleknuti pred pritiskom proizraelskog lobija.

U osvrtu na situaciju u Gazi, Erdogan je rekao kako je Turska jedna od rijetkih zemalja koja je digla glas za Palestinu.

“Svjesni smo ko podržava Izrael i lobije koji stoje iza njih. Nismo do sada popustili pred tim lobijima, a nećemo ni ubuduće. Osim Turske i nekoliko drugih zemalja, jedva da postoji neki akter koji diže glas protiv Izraela i njegovih zapadnih pristalica”, rekao je Erdogan.

Turski predsjednik posebno je naglasio kako je palestinski narod svjedočio naporima Turske u ovom pogledu.

“Bolnice i zdravstveni radnici, kao i bogomolje, okupatorske snage namjerno su gađale uz teško kršenje međunarodnog prava u Gazi”, proučio je turski predsjednik.

Na kraju svog osvrta, Erdogan je poručio kako s Izraelom nema pregovora.

“Ne uzimamo u obzir one koji našu palestinsku braću, koja se opiru, ugnjetavaju i označavaju teroristima”, zaključio je predsjednik Turske.

Izvor: Klix

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta