Izvor: Pixabay

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je večeras da lokalni izbori na kojima je njegova Stranka pravde i razvoja izgubila, između ostalog, u Ankari i Istanbulu nisu kraj, već prekretnica.

Lokalni izbori 31. marta završeni su na način koji je dostojan naše demokratije. Nije bilo incidenata koji bi bacio sjenku na izbornu atmosferu. Turska demokratija je još jednom dokazala svoju zrelost, rekao je Erdogan pristalicama u Ankari, prenosi turski list „Sabah“.

On je naveo da se volja nacije manifestuje na biračkim listićima, te da je nacija prenijela svoju poruku političarima.

– Ovaj 31. mart nije kraj, već prekretnica. Naša nacija je prenijela svoje poruke političarima. Pobjednik ovih izbora je naša demokratija i nacionalna volja – rekao je Erdogan.

Dodao je da se nada da će rezultati izbora biti od koristi za Tursku, njen narod i njene gradove i sela.

Prethodno je glavna opoziciona stranka Republikanska narodna partija (CHP) proglasila pobjedu na izborima za gradonačelnika u Ankari i Istanbulu.

Pojedini izvještaji pokazuju da CHP vodi i u velikim gradovima, poput Izmira, Burse, Antalije i Adane.

Prema preliminarnim rezultatima, opoziciona stranka CHP, prvi put u posljednjih 35 godina, vodi u cijeloj zemlji sa skoro 39 odsto dobijenih glasova.

Turski građani danas su birali gradonačelnike, načelnike okruga i druge lokalne zvaničnike koji će obavljati funkcije u narednih pet godina.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta