Foto: NATO

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima i još jednom ponudio svoje posredovanje u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom, saopštio je njegov kabinet.

Erdogan je u telefonskom razgovoru sa Putinom izrazio nadu da će biti nastavljen pozitivan razvoj odnosa između Turske i Rusije i dodao da je Turska spremna da posreduje u pregovorima Ukrajine i Rusije.

Turski predsjednik od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. održava odnose i sa Ukrajinom i sa Rusijom, a u više navrata je nudio posredovanje ili drugu vrstu pomoći za rešavanje sukoba između dvije zemlje koje zajedno sa Turskom dijele Crno more.

Erdogan je početkom marta primio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Istanbulu i spremao se da dočeka predsjednika Putina 9. februara, prije nego što je ruski predsjednik otkazao put.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta