NAJNOVIJE

Evropska komisija EK je upoznata sa inicijativom premijera Zdravka Krivokapića za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića u svjetlu njegovih komentara o Srebrenici, saopštila je portparolka EK Ana Pisonero Hernandez za Pobjedu.

Ona je ponovila da EU odbacuje i osuđuje svako negiranje, relativizovanje ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici.

“Poštovanje ljudskih prava i vladavine prava su temeljne vrijednosti EU i kao takve ključni elementi procesa pristupanja EU, koji određuju ukupni tempo pregovora Crne Gore o pristupanju EU”, kazala je Pisonero.

Premijer Krivokapić juče je u vanrednom obraćanju javnosti kazao da je pokrenuo postupak za smjenu Leposavića nakon njegovih komentara kojima je relativizovao genocid.

Postupak smjene predviđa glasanje u Skupštini, a dio vladajuće većine iz DF, SNP i Prave Crne Gore najavio je da neće podržati smjenu Leposavića, dok su Demokrate kazale da to neće činiti sa Demokratskom partijom socijalista i bez dogovora sa koalicionim partnerima.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta