NAJNOVIJE

Foto: GG

Povodom Međunarodnog dana djeteta, 20. novembra, Narodna biblioteka “Radosav Ljumović” u saradnji sa Sekretarijatom za socijalno staranje danas organizuje niz edukativnih radionica za djecu iz porodica koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja. Djeca će u knjižari za djecu u Bloku V (Trg Nikole Kovačevića) i čitaonici za djecu u okviru Odjeljenja za djecu u ustanovi čitati poeziju, bajke, naučiti osnovne korake u crtanju stripova, kao i upoznavati se sa pravopisom kroz slike. 

Iz Sekretarijata za socijalno staranje poručuju da Međunarodni dan djeteta treba sve da nas podsjeti na obaveze društva prema djeci i na aktuelne problem sa kojima se ona suočavaju. Iako se ulaže mnogo napora da se unaprijedi položaj djece i poštovanje njihovih prava shodno Konvenciji o pravima djeteta, nažalost i dalje značajan broj najmlađih živi u siromaštvu. Jedan od ključnih preduslova za borbu i izlazak iz začaranog kruga siromaštva jeste kvalitetno obrazovanje i edukacija. Upravo je to razlog zbog čega Sekretarijat edukativnim radionicama u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Radosav Ljumović” obilježava ovaj poseban dan. “Obrazovanjem se siromaštvo smanjuje”, naglasili su iz Sekretarijata.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta