Ilustracija

Kompanija Džonson i Džonson započela je isporuku svojih vakcina protiv Korona virusa u Evropsku uniju (EU), potvrdio je zastupnik iz stranke njemačke kancelarke Peter Lize.

Kompanija je ranije planirala da započne sa isporukom početkom aprila, ali je ona bila odgođena zbog problema sa proizvodnjom.

“Džonson i Džonson je danas započeo isporuke vakcina u EU. Veoma dobre vijesti”, rekao je Lize za Rojters.

Ova američka kompanija obavezala se da će isporučiti do kraja juna 55 miliona doza i još 120 miliona doza u trećem tromjesečju.

To je jedina vakcina za čiju je efikasnost dovoljna jedna doza, a 66 odsto je efikasna protiv Korona virusa, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 44 hiljade volontera sprovedeno je na tri kontinenta i na više sojeva Korona virusa.

Iz kompanije su saopštili da njihovi preliminarni rezultati pokazuju da jedna doza sprečava 85 odsto teških slučajeva.

Dio testiranja koje je sprovedeno u Južnoj Africi pokazalo je da je JiJ vakcina efikasna samo 57 odsto protiv soja koji se razvio u toj zemlji.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta