Pixabay

Najmanje 25 ljudi je ubijeno, a desetine su povrijeđene u dva “teroristička napada” na jugozapadu Pakistana uoči opštih izbora, saopštili su zvaničnici.

Prva eksplozija, posljednja u nizu nasilja povezanog s izborima, dogodila se u okrugu Pišin, u jugozapadnoj pokrajini Balohistan, samo dan prije izbora, rekao je novinarima zamjenik povjerenika okruga Džuma Dad.

Eksplozija se, prema njegovim riječima, dogodila kada se veliki broj pristalica nezavisnog kandidata okupio ispred njegove izborne kancelarije.

Dodao je da je bomba postavljena u motocikl parkiran u blizini kancelarije.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad.

Doktor Habib, administrator lokalne bolnice, rekao je za Geo News da je broj poginulih povećan na 15, a da je više od 20 povrijeđenih prevezeno u bolnicu, od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

Nekoliko sati kasnije, još jedan bombaški napad dogodio se u blizini distrikta Kvila Saifulah, u kojem je poginulo najmanje deset osoba, a nekoliko je povrijeđeno.

Ministar informisanja Balohistana Jan Ahakzai rekao je novinarima da je eksplozija posljednji pokušaj „terorista da sabotiraju izbore“.

„Ali želim jasno da stavim do znanja da će izbori teći kako je predviđeno“, rekao je Ahakzai.

Oko 50 ljudi, uključujući 24 osumnjičena militanta i 14 pripadnika bezbjednosnih službi, ubijeno je u nizu napada u Balohistanu i sjeverozapadnim pokrajinama Kiber i Paktunkva u manje od dvije sedmice.

Izvor: Agecnije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta