Foto: KSCG

Crnogorski karatista, Nenad Dulović, sa srebrnim odličjem završio je nastup na seniorskom prvenstvu Evrope u Zadru.

On je danas u fialnom meču kategorije do 67 kilograma poražen od Mađara Martala Iveša Tadišija.

Borba je završena neriješeno 1:1, ali je presudio prvi osvojeni poen mađarskog borca.

Dulović, koji je i zvanični vicešampion svijeta, u seniorskoj karijeri ima i ekipno srebro sa šampionata Evrope u Poreču 2021. godine.

Kao mlađi senior može se pohvaliti srebrom sa šampionata Evrope u Sofiji 2017. i bronzom u Alborgu dvije godine kasnije.

Na putu do finala u Zadru eliminisao je Mohameda Ozdemira iz Njemačke, Poljaka Miloša Sabijeckog, Grka Georgiosa Baliotisa i u polufinalu Borana Beraka iz Hrvatske.

Dulović je u Zadru osvojio 13. medalju za crnogorski karate na seniorskim šampionatima Evrope od referenduma.

Bez medalje, kao petoplasirani, raije danas završio je Nemanja Mikulić, koji je u meču za pobjedičko postolje u kategoriji do 75 kilograma, poražen od Enesa Buluta iz Turske 8:5.

Sjutra, posljednjeg takmičarskog dana 59. seniorskog šampionata Evrope u Zadru, predviđen je ekipni finalni program, a crogorski karate predstavljaće muški kata tim, koji će se protiv Azerbejdžana boriti za drugo uzastopno evropsko bronzano odličje (9.00).

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta