MJU

Foto: MJU

Ministar javne uprave Maraš Dukaj kazao je u Dnevniku 2 na TVCG kazao je da nije cilj Vlade da na bilo koji način utiče na preuzimanje u svoje ruke vlast u Andrijevici, Budvi i Šavniku. Ističe da će ukoliko pomenute opštine ne ispune zakonom predviđene obaveze uvesti prinudni upravu, nakon čega predsjednik Jakov Milatović treba da raspiše lokalne izbore.

“Mi smo pokazali volju i kao MJU i kao Vlada da pomognemo lokalnim samoupravama. Situacija u ovim opštinama je loša. Vlada je bila primorana da vrši tj. uputi poziv kroz odluke upozorenja. Rok ističe sjutra veče i čekamo taj datum koji smo definisali u skladu sa zakonom, i sjutra ćemo poslati svim opštinama da nam pošalju sve one akte koje su usvojili, i nadam se da ćemo do kraja nedjelje donijeti odluku koja je u nadležnosti MJU”, istakao je Dukaj.

Kaže da čekaju da vide kakav je ishod ovih sjednica.

“Prinudna uprava podrazumijeva da Vlada Crne Gore preuzme funkciju SO. Ukoliko dođe do prinudne uprave i raspuštanja skupština opština, predsjednik države jasno i decidno treba da se odredi prema tome i raspiše lokalne izbore”, naveo je Dukaj.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta