Gradski portal

Dragaš: Nikolić braneći osumnjičene za kriminal pokazao kakve vrijednosti promoviše

Foto: PES

Imali smo prilike da shvatimo kakve vrijednosti promoviše i zastupa Miloš Nikolić kada je prethodnih dana morao javno da osuđuje akcije Specijalnog državnog tužilaštva i brani lica koja su osumnjičena za stvaranje organizovane kriminalne grupe – kazao je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Tihomira Dragaša.

Problem Nikolića, prema njegovim riječima, nije PES „koji za razliku od njegove partije zastupa i štiti interes Crne Gore i svakog njenog građanina“.

– Njegov problem je što je njegova partija promovisala i štitila organizovane kriminalne grupe koje su bile povezane sa najvećim državnim vrhom, a koje Nikolić javno oplakuje. Na sreću SDT ima drugačije mišljenje, zahvaljujući Europolu i Skaj prepiskama, pokrenuti su procesi protiv mnogih, u vrijeme DPS-a nedodirljivih, koji su optuženi za stvaranje ili učestvovanje u organizovanim kriminalnim aktivnostima i povezanosti sa kriminalnim klanovima – rekao je Dragaš.

Portparol DPS-a, kako dodaje, dok se poziva na evropske vrijednosti „ne ustručava da glumi advokata i licima koja su po navodima svjedoka imala ulogu u deportacijama Muslimana i Bošnjaka u Bukovici“. 

– Očekujem da svoju građansku i civilizacijsku orjentaciju funkcioner DPS-a demonstrira tako što će se konačno javno distancirati, a ne podržavati one koji su autori prijetećih i šovinističkih poruka na račun Bošnjaka i Muslimana u Pljevljima. Vokabular koji koristi Nikolić, a odnosi se na šamare i dresuru najbolje govori šta je sve prolazio u DPS-u i u kakvim je okolnostima izgrađivao svoj politički profil. Zato bih iskoristio priliku da odgovorim jednom autentičnom metaforom: konji se možda sedlaju, ali se zato magarad tovare – poručio je Dragaš.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije