Na današnji dan 2002. godine preminuo je jedan od najvećih crnogorskih pjesnika Dragan Radulović, saopšteno je iz Glavnog grada.

“Za generacije djece Dragan je bio nezaboravni pjesnik njihovog odrastanja, i heroj njihovog djetinjstva, a kritika mu je dala mjesto među čuvenim dječjim pjesnicima”, navodi se u saopštenju.

Čovjek blagog pogleda, pun ljubavi i podrške, zauvijek je osvojio naša srca. Svojom ljubavlju i nježnošću često je liječio ranjene dječije duše.

Radulović je prije nekoliko godina dobio ulicu u Podgorici u dužini od 200 metara, od Moskovske ulice do Bulevara revolucije. Takođe, u glavnom gradu otvoren je vrtić koji nosi njegovo ime.

“Regionalna književna nagrada “Dragan Radulović” ustanovljena je  2021. godine. Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada iste godine je u saradnji sa Fondacijom Dragan Radulović organizovao i manifestaciju ‘Dani Dragana Radulovića'”, podsjećaju iz Glavnog grada.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta